Újabb olcsó, puttonyos kisautó: Chevrolet Cobalt

Chevrolet Cobalt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brazíliában már gyártják és ott is forgalmazzák először, de a Chevrolet Cobalt idővel Európában, Afrikában és Ázsiában is piacra kerül.

Több mint negyven országban lesz kapható a nyári Buenos Aires-i Autószalonon bemutatott, méreteivel az Aveo szedán és a Cruze közé betagozódó Chevrolet Cobalt.
Forgalmazása Brazíliában indul, majd ezt követően Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Dél-Amerika piacain is megjelenik a 4479 mm hosszú, 1735 mm széles, 1514 mm magas, 2620 mm tengelytávú alsó-középkategóriás négyajtós. A GM brazil ága által kifejlesztett autót tervezésének színhelyén kezdik gyártani, később pedig még két üzemben folytatják összeszerelését, de ezeket a gyártási helyszíneket még nem fedte fel a GM.
Hirdetés
Utastere ötszemélyes, csomagterének térfogata 563 liter. Dél-Amerikában 1,4 literes, etanollal 106, benzinnel 97 lóerő maximális teljesítményű flex-fuel, valamint 1,8 literes benzinmotorral lesz kapható, utóbbi valószínűleg csak automata váltóval szerepel majd a kínálatban.
Máshol 1,3 és 1,8 literes négyhengeres motorokat szerelnek majd orrába, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy például Magyarországon kapható lesz-e az Európába mindenképp ígért lépcsőshátú.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?