Újabb olcsó villanyautót készít a Renault

A tízmillió forint alá pozicionált Renault 5 után egy újabb megfizethető modell jöhet

Belsős információk szerint egy kicsi, megfizethető villanyautón dolgozik a Renault, amely a hírek szerint 10 millió forintnál is olcsóbb lehet, és már 2026-ban piacra kerülhet.

A Renault 5 személyében már egy olcsó villanyautó terveben van a márka háza táján, amelynek megalkotásánál az elsődleges szempont az ára volt, amit mindenképpen 25 ezer euró alatt, vagyis nagyjából 10 millió forint alatt szeretnének tartani. A franciák ügyeit jól ismerő források szerint egy ennél is kedvezőbb árfekvésű modellen dolgoznak, amelynek egyelőre még neve sincs, de a tervek szerint már 2026-ban piacra szeretnék dobni.
Hirdetés
Az információk szerint a Dacia Springnél valamivel drágább lehet az újdonság, és már azt is tudni vélik egyesek, hogy a Renault szlovéniai gyárában készülhet a modell, ahol jelenleg a Twingókat állítják elő. Amennyiben megvalósul a projekt, úgy vélhetően a Renault 5 alapjait is jelentő CMF-BEV platformot kaphatja meg a belépő szintű elektromos autó - számolt be a Reuters.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?