Újabb SUV a Volvótól, már tesztelik a kompakt XC40-est

Kompakt szabadidő-autót tesztel a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Emelt hasmagasság, összkerékhajtás, mokányabb hűtőmaszk és karosszériát védő elemek: nagyjából ennyi kell a V40-esnek ahhoz, hogy kompakt divatterepjáró legyen.


Az egyesült államokbeli Flagstaffban, Arizona államban fotózta le egy éles szemű járókelő a képeken látható Volvo-prototípust. A képek alapján a Párizsi Autószalonon bemutatkozó svéd kompakt szabadidő-autót, a Volvo XC40-est látjuk, ami voltaképp nem más, mint a pár hete nálunk is forgalomba került V40-es kompakt emelt hasmagasságú, összkerék-hajtású, agresszív megjelenésű hűtőmaszkkal felszerelt változata.
Egyelőre nem ismertek az autó műszaki részletei, de nincs okunk feltételezni, hogy motorválasztéka nagyon eltérne hagyományos kivitelű rokonától, bár az is valószínű, hogy a paletta magasabb szintjeiről fogják hozzá leemelni az erőforrásokat. Amennyiben a kompakt többi tulajdonságát is megörökli a terepes verzió, akkor arra számíthatunk, hogy a stop-start technológia, a fékenergia-visszanyerő rendszer is a csomag része lesz, mind kézi, mind automata váltóval.
Hirdetés

Az amerikai lebukás pikantériája, hogy a kompakt szabadidő-autókért rajongó tengerentúli piacon nem tervezi megjelentetni az új modellt a Volvo, bár kifejezetten követelőző hangok hatására lehet, hogy később meggondolják magukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?