Újabb üzemanyagár-emelés: a dízel kétszeres áremelést kap

Szerdától ismét drágábban tankolhatunk, a gázolaj áremelése a jelentősebb

Két éve nem tapasztalt magasságban jár a Brent típusú kőolaj ára, ez pedig a hazai kutakra is begyűrűzik, a múlt heti emelést újabb követi, a gázolajnál kétszeres szorzóval.

Miután május második felében némi árcsökkenést is tapasztalhattunk az üzemanyagáraknál, június első hetében már megkezdődött a drágulás. Ahogyan arról beszámoltunk, pénteken 2-2 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára, ám úgy tűnik, az csak ízelítő volt. A Holtankoljak.hu értesülése szerint ugyanis június 9-én, szerdán újabb drágulás következik. Akkor a 95-ös benzin újabb 2 forintos, a gázolaj azonban már kétszeres, 4 forintos áremelést kap. Az átlagárak így a 95-ösnél már 427, a gázolajnál 431 forintra rúgnak.
Hirdetés
Természetesen marad az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlen azonosan érintő árszórás, így továbbra sem elsősorban a tankolás idejére, mint helyére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?