Újabb üzemanyagár-emelés várható

Jön a nyár, drágulnak az üzemanyagok

Nem elég, hogy egyre nagyobb a forgalom a nyaralóhelyeken és a fővárosban is, a több dugót mind drágább üzemanyaggal vagyunk kénytelenek leküzdeni.

Múlt héten szerdán 2 forinttal drágult a benzin, 4 forinttal a gázolaj ára, de a drágulásnak még messze nincs vége. A Holtankoljak.hu elemzése szerint további áremelkedés várható, ugyanis - mint írják - 2 éve nem volt ilyen magasan a Brent típusú olaj ára mint a múlt héten. Stabilan tartotta magát a 70 dollár felett a hordónkénti ár, mostanra már a 73 dolláros szint közelében jár.
Hirdetés
Az elmúlt három hétben folyamatosan emelkedik az árszint, amire már tavasszal számítani lehetett. A vírus visszaszorítása erősíti a keresletet, ami áremelkedést generál. Ezt eddig némileg ellensúlyozni tudta a forint erősödése, de sajnos most ez a tendencia is fordulni látszik. A héten 1%-ot gyengült az árfolyam a dollárral szemben.
Hirdetés
Így a héten újabb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk, melynek mértéke 2-4 forint lehet literenként. Hogy valójában mennyi lesz, hamarosan megtudjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.06.14. at 11:54
    Permalink

    Csak az az érdekes, hogy a Brent olajakhoz /sajnos/ semmi közünk ! Az egy minőségi remekül finomitható olaj. Mi az olcsó román, orosz stb. nyersolajat használjuk, ami aztán egy csomó kénnel és egyéb szennyezőanyaggal ” finomitva ” kerül itthon a tankokba. Akkor miért Brent árakkal kalkulálunk ??

Vélemény, hozzászólás?