Újabb Volkswagen Crafter mentőautók álltak szolgálatba

Munkahelyteremtéssel készülnek a finn-magyar építésű mentőautók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén már a második komolyabb adag mentőautót vehette át az Országos Mentőszolgálat, ezúttal is Volkswagen Crafterekkel bővült a flotta.

Miként azt év elején írtuk, a négy éve egyetlen új kocsit sem kapó Országos Mentőszolgálatnál akkor - 847,3 millió forintból - 37 új kocsi állhatott szolgálatba, most pedig 574,5 millióért másik 23 példány vehette fel a szolgálatot.
Ahogyan az év elején, most is az újfajta megjelenésű, a korábbiaknál észrevehetőbb, sárga színű Volkswagen Crafterek az új életmentők. Gyárilag megerősített futóművű, 2,0 literes, 163 lóerős CR TDI motorral hajtott teherautók adták a mentőautók alapjait, az egyedi kialakítás során - még a Volkswagennél - növelt kapacitású (100 Ah, 450 A) akkumulátort és (180 A) generátort kaptak a Crafterek, de mentőautó itthon lett belőlük. Átépítésüket ugyanis a finn mentőautó-specialista Profile magyarországi gyárában végezték, így a számítások szerint a mentőautók mintegy 70 százalékban magyar terméknek tekinthetők. Miként az a témában kiadott sajtóközleményből kiderül, az autó betegterének végső kialakítását heteken keresztül egyeztette a Profile az OMSZ-szel, s Mártai István főigazgató szerint „az új mentőautók mind külsejüket, mind betegterüket tekintve maximálisan megfelelnek a korszerű és biztonságos betegellátás követelményeinek”.
Hirdetés

A mentőautók ez évi megújulása még nem fejeződött be, év végéig további 60 új mentőautó átadásáról kötött szerződést az Országos Mentőszolgálat és a Profile cég, ahol jelenleg a 24 fős dolgozói létszámot az új szerződés aláírását követően 35 főre növelik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?