Újra 20 autóval segít a Toyota a koronavírus elleni védekezésben

A tavaszi segítséghez hasonlóan, ismét autókat ajánlott fel a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

November 25-én, Budaörsön adták át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács részére 60 napra felajánlott 20 jármű első 10 darabját. Hamarosan a többi is szolgálatba állhat.

Tavaszi felajánlásához hasonlóan, ismét 20 saját, és a márkakereskedői hálózatának tagjai által biztosított tesztautót (személygépkocsit, kisbuszt és kisteherautót) ajánlott fel a védekezési feladatok logisztikai támogatására a Toyota. Az Országos Mentőszolgálat megnövekedett feladataira tekintettel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján 10 gépjármű a SOTE és a BME önkéntes egyetemistáinak munkáját segíti majd. A másik 10 autót pedig az NHKT a kiemelt kórházak illetve a Magyar Vöröskereszt számára juttatja el néhány napon belül. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor az autók átadásakor elmondta, hogy eddig több mint 400 000 tesztet végeztek és mintegy 80 000 koronavírusos beteget láttak el. Jelenleg pedig mintegy napi 12 000 tesztet végeznek. A HÖOK oktatási alelnöke pedig elárulta, hogy a teszteket a SOTE medikus hallgatói végzik, a Műegyetem diákjai pedig sofőrként és a logisztikai feladatok ellátásában segédkeznek. Az önkéntes személyzet már rendelkezésre áll, így a Toyota felajánlása óriási segítség ahhoz, hogy a teszttel az önkéntesek eljussanak a megfelelő helyszínekre.
Hirdetés
Fontos, hogy olyan helyekre kerüljenek az autók, amelyek a járvány elleni védekezést szolgálják. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács a kórházak mellett a koronavírus-tesztelésben résztvevők munkáját is szeretné segíteni. Ezért döntött úgy az NHKT, hogy a mostani felajánlásból tíz autó a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóihoz kerül, akik önkéntesként segítik a szűréseket. Köszönet a felajánlásért a Toyotának, a tesztelések koordinációjáért az Országos Mentőszolgálatnak és köszönet a fiataloknak, akik fontosnak tartották, hogy a tanulás mellett kivegyék a részüket a járvány elleni küzdelemből is” –mondta Soltész Miklós államtitkár, az NKHT elnöke.Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus második hulláma elleni védekezés ismét rendkívüli kihívás elé állítja az államapparátust, legyen szó a szervezési feladatokról, vagy épp a személyi és tárgyi erőforrások előteremtéséről. Éppen ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a tavasszal már jó szolgálatot tett felajánlásunkat a mostani védekezés során is megismételjük, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók, a SOTE és a BME önkéntes diákjai és a karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez. Jó érzéssel tölt el bennünket az is, hogy a védekezésben résztvevők mindannyiunk számára inspiráló munkáját, amelyért mindannyian köszönettel tartozunk, több márkakereskedőnk jelen felajánlásunkon túl, helyi szinten is támogatja” – mondta el az autók átadásakor László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?