Újra csúcsközelben az üzemanyagárak

Itt vannak a legújabb, ismét magasabb üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan kétszer annyit emelkedik a benzin ára, mint a gázolajé, mindkét hajtóanyag ára közelíti az eddigi csúcsszintjét.

Nem meglepetés, hogy szerdától 4 forinttal emelkedik a gázolaj és kétszer ennyit, 8 forintot a benzin literenkénti átlagára. Számítani lehetett rá az előző heti piaci- és árfolyam-változásokból. Miként azt megírtuk, világszerte nőtt a benzin és a gázolaj jegyzésára, s a forint is gyengült a dollárhoz mérten, ezt pedig mi, autósok leszünk kénytelenek megfizetni a töltőállomásokon.
A benzin átlagára a hét közepétől 446, a gázolajé 444 forintos szinten várható, azaz közel a benzin esetében áprilisban adódott 451 forintos, a gázolajnál januárban tapasztalt 449 forintos csúcshoz. A legdrágább benzinkutakon 470 forintos árakkal is lehet majd találkozni, aki viszont lesi az árakat, akár 430 forintos szinten is tankolhat majd még.
Hirdetés
Általános szabályként elmondható, hogy csakis az útba eső töltőállomások árait érdemes vizsgálni, külön autózni jellemzően nem éri meg az alacsonyabb árakért, miként a hét második felétől drágább hajtóanyagokért sem érdemes külön autóba ülni. A mostani árkülönbözettel a benzin esetén 55,75, a gázolajnál 111 liternyi tankolással spórolható meg egyetlen liternyi üzemanyag ára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 17:46
  Permalink

  Kit érdekel! Ma tankoltam átszámítva 273 Ft-ért Ukrajnában gázolajat. Csurig+ 10 liter a kannába. Ha elfogy megyek ki újra. ( Ugye néha jó, ha valaki az ukrán határhoz közel lakik! )

 • 2017.10.30. at 17:46
  Permalink

  Kevesebbet? Ember nézd már meg milyen forgalom van pesten és környékén! Mintha mindenki pénzeszsák lenne, iszonyat autótömeg, dugó, nincs is válság, senki nem mond le az autózásról! 500ft lesz? Igen! Érdekel valakit, kevesebb forgalom lesz? A büdös francokat!

 • 2017.10.30. at 17:46
  Permalink

  ha sokan kevesebbet tankolnak és csak oda mennek kocsival ahova nagyon muszáj akkor ez a mocskos harácsoló mól és a kormány kevesebbet kaszál rajtunk

Vélemény, hozzászólás?