Üzemanyagár-csökkenést hoz május utolsó hete

Kétszer annyival apad a dízel ára, mint a benziné

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az elmúlt két hétben csakis felfelé mentek az üzemanyagárak, most enyhülés következik. A gázolajnál jelentősebb, a benzinnél enyhébb, de esetében is érezhető.

Május második felében 9 forinttal emelkedett a benzin, 5-tel a gázolaj ára. Most árcsökkenés következik, s ismét a dízelesek járnak jobban. A Holtankoljak.hu információi szerint e hét szerdán a gázolaj ára 6, a benziné 3 forinttal csökken.
Hirdetés

A hét derekától a gázolaj literenkénti átlagára így 410, míg a 95-ös benziné mindössze egyetlen forinttal szerényebb, 409 forint lesz. Marad természetesen a töltőállomások között tapasztalható jelentős, akár literenkénti 50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat akár eltérően érintő árszórás, melynek eredményeként a drágább helyeken, például az autópályák mentén mindkét üzemanyagfajta ára elérheti az egykori, 2012-ben adódott 450 forint környéki csúcsszintet, még a nem prémium termékek esetén is.
A tankolással való kivárás e héten főként a dízeleseknek lehet ajánlott, de most is sokkalta többet ér a megfelelő kút választása, mint a szerdai napkezedet utáni töltés, hiszen adott kút esetén utóbbin egy 50 literes töltés esetén 300 forint, a kútválasztáson akár ezres nagyságrend múlik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?