Üzemanyaghiány várható: leginkább a Balaton környékén

Hamarosan eljöhet, hogy nem az árakat fogjuk nézni a benzinkutakon

Két hónapon át tartó felújításba kezdett legjelentősebb finomítójában a MOL, ez olyan üzemanyag-kiesést okoz, ami jó eséllyel a töltőállomásokon is érezhető lesz: sanszosan nem lesz mit tankolni.

Bár az üzemanyagárak pénteken csökkenni fognak, megeshet, hogy mégis érdemes előre tankolni. Főként annak, aki a Balaton környékén tartózkodik, vagy arra tart. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt erről az RTL Klub Reggeli című műsorában. Ugyanis hiába a szombati módosítás a hatósági áras tankolás kapcsán, az autópark ötöde került csak ki a hatósági áras tankolásból, az autópark jelentős része továbbra is hatósági áron tankol, márpedig ezért az összegért a kúthálózatoknak- és az üzemeltetőknek nem éri meg külföldről vásárolniuk, a hazai készletek pedig már csaknem üresek.
Hirdetés
A MOL finomítójának karbantartása miatt ugyanakkor olyan további hiány keletkezett a hazai üzemanyag-ellátásban, ami Bujdos Eszter szerint hamar a kutakon is érezhető lesz. Bár a kieső mennyiséget a stratégiai készletből kívánják pótolni, a szakértő szerint abból csak a nagyobb töltőállomások fognak kapni. Mint azt elmondta, „A következő egy-két hét kritikus lesz. Ezekben a napokban a Balatonnál nagyon nehéz lesz tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be”. A hatósági ár részleges kivezetése ellenére is többlet keresletet generál jelenleg a turizmus, mint azt Bujdos Eszter elmondta, a szakmán belül úgy gondolják, a legjobb az lenne, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát, aminek hatására azonban sokan kényszerülnének letenni autójukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.08.03. at 21:45
  Permalink

  Ha ezek az idióták megszüntenék az árstoppot ( aminek a piaci ár különbözetét mindenki fizeti adók formájában) egyből lenne üzemanyag.
  De hát kell az embereknek az átverés!
  480- a benzin, gázolaj , de úgy néz ki csak papíron, mert nem lesz.Ez ugye sokkal jobb..

  • 2022.08.04. at 05:58
   Permalink

   Én az uniót szidom,mint a bokrot,hogy miért kell szankciózni az oroszokat?

   Ukrajna EU tag?
   Ujrajna Nato tag?

   Úgytudom egyiksem… akkor mi történik itt február óta az unió részéről?

   Szögezzük le,hogy felőlem Putyin faszra húzhatja a dákóval zongorázó színészköcsög feleségét,meg egész ukrajnát is… Ami érdekel engem,hogy olcsó energia jöjjön az országba,legyen az kőolaj vagy földgáz.

   Jelenleg ezt nem Putyin akadályozza, mégcsak nem is a komédiás, hiszen meglehet kerülni őket…

   Jelenleg ezt a brüsszeli,usa csicska férgek gáncsolják ott,ahol tudják. Jó lenne rájuk gyújtani az Eu parlamentet.

   • 2022.08.04. at 13:49
    Permalink

    Első körben nem értem, mi köze ennek az EU-hoz? Ez tisztán annak az eredménye amit a magyar kormány “intézett neked”…

    Amúgy te mindig az EU-t szidod mert hülye vagy utánanézni a dolgoknak. Minden mondatodból ömlik a mérhetetlen ostobaság, ami valszeg nem saját kútfőből jön, hanem egy olyan álnok és hazug hazai propagandagépezetből, amit egy kis műveltség és utánolvasás nélkül könnyű elhinni. De két perc gugli elég lenne hogy belásd mekkora baromsággal etetnek.

    Vagyis felültél a hülyítésnek. És még reklámozod is itt.

    Az utolsó mondatod olyan szinten ostoba hogy arra már nincs is szó. Baxki az EU pont kifogásolja azt a magyar intézkedést ami miatt most kiszáradnak a kutak (igaz az ő szemszögükből, azaz a diszkrimináció miatt)…

    Júliusban bejártam a fél kontinenset (6 ország), sehol nem találkoztam olyannal mint itthon. Sem azzal hogy bemegyek egy kúthoz ahol messziről világít a “reklámár” majd megtankolnak másfélszereséért, sem azt hogy a pisztolyok fele “épp kifogyott” (kitalálhatod melyik), sem azzal hogy a kutak jelentős része bezárt és nem tudok tankolni egy 15.000 fős városban.

    Sehol Európában, csak itthon.

    Ezt jó lenne ha felfognád, mielőtt azokra fröcsögsz akiknek mindent köszönhetsz..

Vélemény, hozzászólás?