V8-as motorral a csillagok közé – a Lexus megcsinálta

Az egyik legszebb üzenetet küldte a világűrbe a Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb hajmeresztő ötletet talált ki a Lexus, amely lehet, hogy az egész emberiségre nagy hatással lesz.

Most, hogy közeleg az újabb blockbuster, amelyben a Lexus járművei is szerepelnek, nevezetesen a Sötét zsaruk folytatása, a japán márka elképesztő ötlettel állt elő. Üzenetet küldtek a világűrbe és nem is akármilyet! Az autógyártó a Swinburne-i műszaki egyetem asztrofizikai intézetével együttműködésben az RC F ötliteres, nyolchengeres erőforrásának hangját sugározta a világűrbe. A szívómotor digitálisan kódolt bugyborékolását egy szívélyes üzenet kísérte: „Lexus RC F. Föld. Már vártunk rátok.” Az adatcsomagot a déli félteke legnagyobb rádióteleszkópja, a canberrai Molonglo Observatory Synthesis Telescope (UTMOST) segítségével indították útjára az Orion-öv felé.
Hirdetés
Persze az irány sem véletlen. A Man in Black első filmjében mindenki rálelhet a kapocsra. Az intergalaktikus meghívót Matthew Bailes professzor, a Swinburne-i egyetem asztrofizikai stábja, valamint az egyetem szuperszámítógépe, OzStar közreműködésével hozták létre. „Munkánk mindennapos része a neutroncsillagok felől érkező, természetes eredetű rádióüzenetek fogadása és dekódolása, a Lexus azonban megfordította ezt a folyamatot” – beszélt a nem mindennapi feladatról Bailes professzor. „Olyan megoldást kellett találnunk, ami műszakilag megvalósítható, megfelel a rádióforgalmazási szabályozásoknak, és nem terheli túl a rádióteleszkópot.” Reakciót csak néhány ezer év múlva várhatunk, amennyiben ugyanúgy fénysebességgel érkezik, ahogy távozott és valószínűleg árulkodni fog a földönkívüliek ízléséről, attól függően, hogy tetszik-e nekik vagy sem. Az üzenetet május 17-én, pénteken, küldték el és a Lexus további érdekes információkat ígért a projektről, amiket csak a Sötét zsaruk a Föld körül júniusi bemutatóját megelőző napokban hoznak nyilvánosságra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?