Vajon legyorsulja az Audi a Teslát? Ebből a videóból kiderül!

Két praktikus, mégis sportos modell áll a rajthoz: egy RS6 Avant egy Model X Performance ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt és a jövő "sportos kombija" csap össze egymással, bár mindkét autó a jelenben készült. Az Audi mégis egy nagymotoros széndioxid-üzem, klasszikus Avantként, a Tesla pedig egy modern zöld SUV, amit manapság a kombik helyett szokás venni a családnak.

A videóban a rajthoz álló Audi egy igazi benzinzabáló, motorja egy 4 literes V8, ráadásul két turbóval. Ebből 600 aszfaltszaggató ló és 800 Nm betonfeltépő nyomaték engedhető szabadjára a 8 sebességes automataváltó és a híres Quattro összkerékhajtás segítségével. Az említett erőműnek 2075 kilónyi német prémiumkombit kell arrébb pakolnia, lehetőleg fürgébben, mint ahogy ugyanez a mellette álló Teslával történik, amihez minden csepp benzinre, és a mérnökök veszteségminimalizáló munkájának utolsó utáni beleölt másodperceire is szüksége lesz.
Hirdetés
Kihívója ugyanis egy igen kemény villanylegény a kifutópálya-gáton: ez a Model X ebben a formában ugyan már nem kapható, de még így is elég durva teljesítményadatokkal bír. Két elektromos motorral rendelkezik, amelyből az egyik az első, a másik pedig a hátsó tengelyt hajtja. Kombinálva a motorok teljesítményét 778 ló rántja arrébb 1140 Nm forgatónyomaték társaságában a 2485 kilónyi akkus SUV-t. Ha nem tudod eldönteni, hogy az imént bemutatott gépek közül a múlt vagy a jövő képviselője győzedelmeskedne a praktikus prémium-erőgépek kategóriájában, akkor a Carwow megoldja a problémádat: alábbi videójukból kiderül az eredmény, de mellette sok más is, például hogy állórajtból mennyi nehezítő tényező jelentkezhet két ennyire bonyolult autónál. A repülőrajtos kísérletek is érdekesek, jól látható például, hogy mit jelent az azonnal elérhető nyomaték, de az is, hogy az elektromos autó a végsebességéhez közeledve jóval könnyebben utolérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?