Vajon megbirkózik a jávorszarvasokkal a frissített Ford Focus?

A Ford ferdehátúja is átesett a már szokásosnak mondható jávorszarvas-teszten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Életének utolsó éveit éli a Focus, azonban a Ford méltó módon szeretné elengedni legendás modelljét, ezért 2021-ben még egy ráncfelvarrás is érkezett a típushoz. A km77 megnézte, mihez kezd a Focus a jávorszarvasteszttel.

A tesztben az alap, egyliteres EcoBoost motorral szerelt Focust vetették kísérlet alá lágy hibrid hajtással. Ugyancsak fontos egy ilyen helyzetben a gumiabroncs, viszont itt sem érdemes kifogásokat keresni egy rossz eredmény esetén, hiszen Continental EcoContact 6-os gumik voltak az autó alatt.
Hirdetés
Az első kísérlet nem alakult túl fényesen, második nekifutásra viszont a helyükön maradtak a bóják, szintén 77 km/h tempónál félrerántva a kormányt. Ugyanakkor az alulkormányzottság itt is megfigyelhető volt, bár ez minden elsőkerék-hajtású autó esetében jelen van. Jól látható azonban az is, hogy ennek ellenére mennyivel kezesebben viselkedik, mint egy hatalmas SUV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?