Van, ahol már rendelhető a kristályarcú Škoda

Nem kell német prémiummárkákra vagyonokat költeni, ha világító hűtőmaszkot akarunk. A Škoda Enyaqon is van

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A modell bemutatásakor beharangozott világító, kristály hatású hűtőmaszk végre elérhető a Škoda Enyaq iV-n. Több nyugati piacon is rendelhető már, elég borsos áron.

Hiánypótló extra jelent meg az autópiacon, az átlagautók vásárlói közül ugyanis bizonyára sokan vágynak feltűnő, világító hűtőráccsal ellátott kocsira. Eddig többek között a BMW X6-hoz lehetett ilyen opciót rendelni, na de nincs mindenkinek 30 millió, vagy még több forintja egy járműre - szerencsére a Škoda megadja a lehetőséget 20 millióért is. Pontosabban a hazai márkakereskedések sajnos egyelőre még nem, de például Németországban, illetve az Egyesült Királyságban már ki lehet pipálni az extralistán. Ha hazánkba is megérkezik, és a külföldi példákat követik, akkor itt is csak a 80-as modellhez lesz elérhető, de még úgy is kell felárat fizetni érte, így nagyjából 20 millió forintra jön majd ki a végösszeg.
Hirdetés
A németeknél egy 1920 eurós, az angoloknál pedig egy 1675 fontos csomag része az illuminált frontrész, mindkettő körülbelül 700 000 Ft-nak felel meg. Ennyi pénzért persze nem csak a hűtőmaszkot (vagyis az azt imitáló panelt) teszik menőbbé, a fényszórókhoz is hozzányúlnak: ez a csomag tartalmazza a futófényes irányjelzőket, a mátrix LED-lámpákat, a kanyarkövető funkciót, az intelligens fényszórókat és a lámpabura-mosót is. Ezek után a kivilágított hűtőmaszk már bizonyára nem is kerülne túl sokba, de mivel csak ezekkel együtt érhető el, így mindenképpen mélyen a pénztárcába kell nyúlni értük. Maga a megvilágított hűtőmaszk egyébként nagyon stílusos: 18 függőleges és egy hosszú vízszintes fénycsíkból áll, melyek oldalnézetből ráadásul kristályos hatást is keltenek. Amellett, hogy feltűnőbbé és jobban láthatóvá teszi a kocsit, talán még az előttünk lévő út jobb megvilágítását is segíti. De bizonyára nem ez lesz a fő funkciója, a nagy attrakció úgyis akkor jön, amikor megérkezünk a parkolóban a zárt autónkhoz: nyitáskor ugyanis a mátrix LED-fényszórók üdvözlő táncába a hűtőmaszk is becsatlakozik, így egyedi módon fogadja tulajdonosát az Enyag iV. Sőt, az autó bezárásakor is animáltan kapcsolódnak le a fények. A látványos mutatványhoz a hűtőmaszkba nem kevesebb, mint 130 LED-izzót építettek be. Mindezzel a 2019-ben bemutatott Škoda Vision iV koncepcióautót idézik. Ugyanakkor a kisebb, 60-as modellhez a kristályarc nem kérhető, csak a 78 kilowattórás akksival szerelt 80-ashoz, amihez egyébként összkerékhajtást is lehet párosítani. Ha Magyarországon is elérhető lesz, bizonyára a fenti feltételekhez hasonlókkal fog majd megjelenni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?