Vasárnap ismét razzia lesz Budapest felé az M7-es autópályán

Folytatódik a leállósávok ellenőrzése az autópályákon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egész hosszú hétvégén fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani a hazai autópályákon, az autósokat akár drónokkal is figyelhetik, vasárnap délután elsősorban az M7-esen, Budapest felé.

Múlt héten már meglépték a rendőrök az M7-es autópályán az autósok és a leállósávok jelöletlen autókból ellenőrzését - ezt videón is láthattuk. Már akkor is megtudtuk, hogy nem egyszeri alkalomról volt szó. Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője a hét utolsó munkanapján újabb, az egész hosszú hétvégére szóló razziát jelentett be. Mint azt elmondta, az ellenőrzés szerdán 14 órakor kezdődött a sztráda fővárosból kifelé vezető szakaszán Budapest térségében, továbbá Pest, Fejér és Veszprém megyében.

A rendőrök civil járművekből és drónokról is figyelik az autópályát.

"Vannak, akik a leállósávban próbálnak mások elé kerülni, ami nem csupán bosszantó, de nagyon veszélyes is. Amikor valaki az álló kocsisorból kanyarodik a leállósávba, nem számít arra, hogy mögötte szabálytalanul, nagy sebességgel érkeznek, és ez a helyzet könnyen a balesethez vezethet" - figyelmeztetett a szakember. "Az ellenőrzés a tisztességes többség érdekét szolgálja és szemmel láthatóan találkozik az autósok nagy részének igényével. Egy hete már volt hasonló ellenőrzés: akkor a szabályosan közlekedő autósok tapssal jutalmazták a rendőri intézkedéseket" - jegyezte meg Óberling József.
Hirdetés
Vasárnap a rendőrök már elsősorban az M7-es Budapest felé vezető szakaszán ellenőrzik a jobbra tartás, a párhuzamos közlekedés szabályainak betartását - mondta a szakember. Kérdésre válaszolva az ORFK főosztályvezetője közölte, hogy a leállósáv szabálytalan használata esetén az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, a bírság egységesen 100 ezer forint. Az ellenőrzésnek köszönhetően remélhetőleg biztonságosabb és dugómentesebb lesz a forgalom az autópályán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?