Versenyautó is lesz a BMW M8-ból

Hosszútávú versenyeken veti be a BMW az M8 GTE-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Épphogy bemutatkozott idén nyáron a 8-as BMW koncepciója, máris versenyautóval rukkolt elő Frankfurtban a bajor gyártó. Hosszútávfutó lesz az M8 GTE.


Idén nyáron vált hivatalossá, hogy érkezik a bajor gyártó 8-as sorozata, sőt azt is megerősítették, hogy M8-as modell is készül majd a csúcskupéból. Furcsa módon viszont nem a sorozatgyártású modell mutatkozott be először, hanem egy versenyautó. A Frankfurti Autószalonon leleplezett M8 GTE az utcai változat előfutára, amelytől minden bizonnyal több elemet is örököl majd a széria M8. Versenyeket tekintve a GT sorozatban, a FIA hosszútávú világbajnokságán és a Le Mans-i 24 órás futamon láthatjuk majd.
Hirdetés

Ami a technikát illeti, a motortérben egy 4,0 literes V8-as kapott helyet, amely 500 lóerőt teljesít. Ez ugyan kevesebb, mint az új M5-ös 600 lova, ugyanakkor az M8 GTE tömege csupán 1220 kg-ot nyom. Az erőt egy versenycélra fejlesztett hatfokozatú szekvenciális váltó továbbítja a hátsó kerekek felé. A tervezés során a legkomolyabb technikákat alkalmazták a mérnökök. A számítógépes áramlástechnikai szimulációknak köszönhetően már a szélcsatornás tesztek előtt komoly optimalizálásokat tudtak végrehajtani az aerodinamikát illetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?