Versenyfurgon 270 lóerővel, VW Caddy Racer

Volkswagen Caddy Racer – haszon a versenypályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Angliában, az utcai versenyautók legfőbb piacán mutatkozott be a 270 lóerős, versenypályára szánt Volkswagen Caddy.


A Birminghami Haszonjármű Kiállításon mutatkozott be a tavaly frissített Volkswagen Caddy versenyváltozata, azaz a haszonjárművek bajnokságában induló Caddy Racer. Volánja mögé idén is a Volkswagen haszonjármű-részlegének vezetője, Simon Elliott ül.
A versenyzésre átalakított Caddy az alapgépekhez hasonlóan fronthajtású, ám hajtáslánca ezt leszámítva teljesen egyedi. Gépházába 270 lóerőre izmosított, 2,0 literes, turbós benzinmotort építettek a (márka haszonjármű részlegéhez tartozó) hannoveri mérnökök, ehhez pedig 6 fokozatú, szekvenciális versenyváltó csatlakozik. Jelentősen átalakították a hátsó futóművet, a laprugós merev tengely helyére a Golf R-ből való multi-linket építették.
Az új Caddy bevezetése óta jól fogy, eladásaival eddig is trófeákat nyert, bízunk benne, hogy a Caddy Racer is szerez majd egyet vitrinünkbe! Sokat tanultunk az előző Caddy Racer fejlesztésével, az új versenyfurgonunk az első tesztek alapján nagyon ígéretes, mintapéldája annak, hogy a tökéletes termék is jobba tehető – alig várom, hogy a rajtrácsra állhassak vele” – nyilatkozta Simon Elliott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?