Veteránnal a sóstóban

Renault 4 sebességi rekordkísérlet Bonneville-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb fura jelentkező tűnt fel a sebességmámorban szenvedők éves ünnepének rajtlistáján.

Nemrég adtunk hírt a Bonneville Speed Weekre felkészített Skoda Octavia vRS-ről, most egy újabb fura jelentkező tűnt fel a sebességmámorban szenvedők éves ünnepének rajtlistáján. A “Bonneville-i hármasikrek” fantázianevű francia csapat, a típus ötvenedik évfordulójának tiszteletére, megpróbálta kerekekre állítani a valaha volt leggyorsabb Renault 4-est. Az 1961-ben debütált modellt számtalan formában és kivitelben gyártották egészen 1992-ig. A kísérlet fényét emeli, hogy az átalakításra került jármű egy kisbusz változat, magasított, légellenállást nem kimondottan csökkentő tetőkialakítással. Motorját egy 1983-as Renault 5 túra-versenyautóból szerelték át, a négyhengeres turbó teljesítménye 290 lóerő, az autó többi alkatrésze Renault Clio és 25GTX turbo modellekből származik.
Akárcsak a Skodát, a rekordkísérletre felkészített 4-est is felszerelték bukókerettel, versenyüléssel, poroltóval és a tetőbe épített fékezőernyővel. A csapat célja a 174 mérföld/órás, azaz 278,4 km/h-s végsebesség elérése, ha ez sikerül, akkor egyértelműen ez az autó lesz a valaha gyártott leggyorsabb Renault 4-es.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?