Videó: két rendőrautó száguld át Budapesten egy Fordot követve

A rendőrök még a traffipaxot is eldobták, hogy egy autóssal 40 kilométeren át száguldjanak

Autós üldözés tempójával száguldó, szirénázó rendőrautók kísérték a kórházba a tőlük trafizás közben segítséget kérő családot, mutatjuk a részleteket és a látványos videót!

Két rendőrautóval trafiztak a rendőrök szombat délután Szentendrén, amikor egy fehér színű Ford Kuga állt be a kamerájuk elé, hogy a sofőrje segítséget tudjon kérni tőlük. Az aggódó férfi a feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis a kiírtnál korábban indult meg a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, így esélytelennek látszott, hogy időben a kórházba érjenek. Nem láttak más megoldást, ezért fordultak az út szélén szolgáló rendőrökhöz. Az egyenruhások azonnal összepakoltak, beugrottak a szolgálati autókba, felcsapták a kéket, majd megindultak Budapest felé a Fordot közrefogva. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta - 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.
Hirdetés
Amíg az adott távot normál forgalomban minimum 50 perc lett volna megtenni a rendőrök segítsége nélkül, a szirénázó díszkísérettel mindösszesen 20 perc alatt eljutottak a kórházig, ráadásul útközben még azt is elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul az érkezésük. Végül sikerült problémamentesen eljutni a kórházhoz, a szentendrei rendőrök azonban még azt is megvárták, hogy kiderüljön, megérte-e a száguldás. Amikor kiderült, hogy a kismama jól van, és még időben megérkezett, így már nincs veszélyben, akkor indultak csak vissza a gyorshajtókra vadászni. A kalandos száguldásról egy videót is közzétettek, alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?