Videó: repülő Audi A5 és rommá tört kamion egy vonatbalesetben

A síneken ragadni nem játék, ilyen az, amikor egy kamion a lehető legrosszabb helyen robban le

Félelmetes képsorokat rögzítettek a tengeren túl: egy vasúti átkelőben ragadt autószállító kamiont talált telibe a gyorsvonat. Szerencsére senki sem sérült meg, ám az anyagi kár jelentős, akárcsak a tanulság: a síneken megállni mindig nagyon rossz ötlet.

A vonat talán a legfélelmetesebb dolog, amivel ütközni lehet a közutakon, hiszen a vonatok kötött pályán, nagy sebességgel, lényegében a megállás lehetősége nélkül érkeznek. Ha ezekkel a paraméterekkel találja el a közúti járművedet egy több száz tonnás szerelvény, akkor már magában csoda, ha túléled, még akkor is, ha egy kamionban ülsz. A floridai Lantanában tehát csoda történt idén májusban, amikor egy autószállító ragadt a sínen: a látványos, 1,5 tonnás autókat reptető balesetben senki sem sérült meg. Ennek ellenére a balesetről és a következményeiről készült videók egyaránt félelmetesek, megtekintésüket csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
Hirdetés
Ahogy az a magát az ütközést megörökítő felvételen jól látszik, a kamion szabályosan próbált meg átkelni, ám a megemelt síneken fennakadt a hosszú vontatmányának alja, így ottragadt, a sorompó pedig ezt követően csukódott le. Egyes járókelők még integettek is a vonatnak, hogy álljon meg, ám az ekkor már teljes fékerővel lassított, ám megállni nem tudott.
Hirdetés
Ahogy az várható volt, a vonat nem tudott megállni, nagy sebességgel csapódott az autószállító kamionnak. A trélert totálkárosra törte, valamint több, jól rögzített autót is elszabadított: egy Range Rover Velar az oldalán landolt a vasúti átkelő kellős közepén, míg egy Audi A5 másodpercekig repült a levegőben és a kiindulópontjától a kamion teljes hosszát meghaladó távolságban ért földet. A mozdony sem úszta meg, az is komoly károkat szenvedett el, az Audi például szó szerint a szélvédőjéről pattant le, mielőtt több tíz métert repült volna. A helyi WPBF hírcsatorna alábbi videóján jól látszik, milyen félelmetesen messzire jutott az elszabadult Audi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.06.26. at 12:22
  Permalink

  Valamikor benne volt KRESZ-ben, hogy ha elakad valami az átjáróban, egy ember az egyik, egy ember a másik irányba elkezd rohanni, és az érkező szerelvényt figyelmezteti a veszélyre.
  Na de érdekesebb a sok idiótának állni és videózni, vagy már annyira le vannak butítva hogy eszükbe sem jut.
  Itt, pl legalább 1 perce ment a felvétel, vagyis 900-1000 méterre el tudott volna futni, a fékút is sacc annyi lehet, vagyis meg tudott volna állni a szerelvény.
  De abban mi az érdekes?

Vélemény, hozzászólás?