Vigyázat, mindenhol sebesség-ellenőrzés várható!

Újabb razziát tart a rendőrség: a gyorshajtókat akarják elcsípni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus második hetében egész Európában, így hazánkban is fokozottan ellenőrzik a megengedett sebesség betartását a rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. augusztus 9-15. között Roadpol Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik - olvasható a police.hu oldalon. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez.
Hirdetés
Magyarán mindenhol számítani kell a sebességmérésre, amire valljuk be, van is szükség, amikor az autópályákon, az országutakon, de még a városokban is az tapasztalható, hogy hiába a rekord magas üzemanyagárak, sokak nem tartják elegendőnek az engedélyezett maximális sebességet, s indokolatlanul veszélyes manőverekbe is belekezdenek annak érdekében, hogy a szabályosnál gyorsabban haladhassanak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, a balesetek legfőbb kiváltó oka a rendőrségi statisztikák szerint a sebességtúllépés, magyarán nem érdemes megszegni a szabályokat, hosszú távú előny nem kovácsolható belőle, egy-egy baleset társadalmi költsége hatalmas az okozott károk miatt - ezek miatt tartják az összehangolt európai ellenőrzést is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?