Villanyautó lesz a következő Alfa Giulia

Nem tűnik el utód nélkül az Alfa Romeo Giulia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokáig képezte találgatás tárgyát, vajon tovább élhet-e egy középkategóriás, sportos limuzin az Alfa Romeo kínálatában. Megérkezett a válasz.

Természetesen az Alfa Romeónál is tudják, hogy a SUV-palettát kell szélesíteni, hogy növelni tudják az eladásaikat, ezért a Stelvio és a Tonale után lefelé bővítik majd a szabadidő-autó kínálatot. Várhatóan 2024-ben érkezik a Brennero, majd 2026-ban a Stelvio fölé pozicionált villany-SUV. Jogosan merülhetett fel sokakban a kérdés, hogy akkor ez most a Giulia búcsúját is jelenti? A választ az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato árulta el az Automotive News Europe szakportálnak. „Nem mondunk le a Giuliáról. A jövőben is lesz ilyen modellünk, de teljesen elektromos hajtáslánccal.” Ám a jelenlegi modell is marad még néhány évig, kémfotókon már lehetett látni, hogy dolgoznak a ráncfelvarrásán. Rákérdeztek Imparatónál, hogy a Giulietta is kaphat-e utódot, erre viszont az a válasz érkezett, hogy a helyét lényegében átvette a Tonale. Azonban az Alfa vezére elárulta azt is, hogy dolgoznak olyan sportos modelleken, amelyeket a Tipo 33 és a Duetto inspirált, de először a SUV palettát kell bővíteni mert ezekkel tudnak pénzt keresni. A Stellantis pedig azt várja az Alfától, hogy évente 100 ezer autót adjanak el, ami a számításaik szerint már 2023-ban megtörténhet, köszönhetően a Tonale szabadidő-autónak is. Azonban nagy munka van még az Alfa Romeo előtt, hiszen 2021-ben 51 ezer autót értékesítettek.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?