Villanyos pick-uppal szédít Detroitban a smart

smart for-us: Amerikába jöttem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeretnék Amerikában is népszerűvé tenni a smartot, a vágykeltő kétszemélyes elektromos pick-up akkora, mint Európában a valahai négyüléses smart forfour.

Még nem döntötte el a smart, hogy sorozatgyártásba küldi-e a Detroitban most bemutatott for-us elektromos pickupot, mely méretei és a Renault-val közösen újonnan kifejlesztett padlólemeze alapján a következő generációs forfour előfutára is.
Egyszerű utasterében ketten férnek el, mögöttük 900 mm hosszúságú raktér található: ennek padlóját villanymotorok tolják ki 280 mm-rel, ami megkönnyíti a bepakolást.
Hirdetés

A for-us 852 cm-rel hosszabb, emelt hasmagasságának köszönhetően pedig 161 mm-rel magasabb, mint a jelenlegi fortwo. Tengelytávja 613 mm-rel múlja felül a városi modellt, a nyomtávot pedig elöl és hátul egyaránt 50 mm-rel növelték meg.

A smart for-us hajtását a fortwo Electic Drive modellből kölcsönözték: a hátsó kerekeket forgató 74 lóerős villanymotort 17,7 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátorok táplálják, a guruláskor és fékezéskor keletkező energiát elektromos árammá alakítva táplálják vissza a rendszerbe. A hajtáslánc tehát már sorozatkész, a for-us azonban ennek ellenére soha meg nem valósuló tanulmánynak ígérkezik. Azt azonban jól mutatja, hogy valamire (végre) készül a smart.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?