Visszatér a Suzuki Jimny, igaz csak Nagy-Britanniában

Haszonjárműként settenkedik vissza Európába a Jimny

Kiüldözték Európából a szigorú környezetvédelmi szabályok a Suzuki apró terepjáróját, de a Jimny nem adja fel, megpróbál visszalopakodni.

Két hónappal azután, hogy Nagy-Britannia piacáról is száműzte a Suzuki a Jimny terepjárót (teszt róla kézi váltóval itt, automatával itt), újra felkerült a palettára. Igaz, most haszonjárműként vásárolható meg, hátsó ülések nélkül. Miután kidobták belőle a két hátsó utasnak szóló helyet, létrejött egy szép, egyenes falakkal határolt, 863 literes doboz. Ez 33 literrel több, mint amikor a személyautó változat hátsó üléseit lehajtják. Motorja maradt ugyanaz a másfél literes benzines egység 102 lóerővel, ami eddig is. A 130 Nm forgatónyomatékát 4000-es fordulatnál leadó négyhengereshez ötfokozatú manuális sebességváltót társítanak, ami akár mind a négy kerékhez eljuttatja a nyomatékot. Az 1090 kilogrammos kishaszonjármű végsebessége 145 km/h, szén-dioxid kibocsátása pedig 138 g/km NEDC ciklus szerint. Az árcéduláján szereplő számot még nem árulták el, de az ígéretek szerint hamarosan ez is megtörténik.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?