Visszatér az Integra, szerencsére nem SUV-ként

A Honda prémiummárkája, az Acura visszahoz egy rég elfelejtett típust a kínálatába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Integra a 80-as évek végétől 2001-ig három generációt élt meg, volt még negyedik is, de azt csak japánban hívták így. Fénykorában egy sportos kompakt volt, aztán nem folytatták a legendát. Most visszatér, ráadásul úgy, ahogy a rajongók szeretnék.

A Monterey Car Week rendezvényen jelentette be az Acura, hogy kompakt prémiumautóként tér vissza az Integra. Ezzel az Audi A3, a BMW 2-es sorozat és a Mercedes A-osztály vetélytársa lesz, tehát nagyon hasonló kategóriában indul, mint az elődjei. 2023-tól forgalmazzák majd, és a jövőre várható bemutatásig folyamatosan közölnek majd részleteket a modellről.
Hirdetés
"Az integra visszatér!" - jelentette ki Jon Ikeda, az Acura alelnöke. "Örömmel jelentem be, hogy az Integra visszatér az Acura kínálatába, ráadásul az eredeti Integra hagyatékát folytatva ugyanazzal a vezetési élmény központú kezelhetőséggel." Ennél többet nem tudni a modellről jelenleg, de egy valami már biztosan örömhír: nem jár úgy, mint az Eclipse név a Mitsubishinél, az a plakett ugyanis egy SUV-ra került vissza az "újjáélesztésekor". Ennek ellenére az Integra is alakulhat egészen másként, mint várjuk, homály fedi még többek közt, hogy hány ajtóval, illetve milyen meredek tetővonallal érkezik, de az sem ismert, hogy milyen motor fogja hajtani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.08.17. at 22:28
  Permalink

  Szerintem a szerző úgy rt róla, hogy nem látott még ilyen autót…

  A CRZ után nem vagyok benne biztos hogy meg vagyunk mentve azzal, hogy nem valami SUV lesz…

  • 2021.08.18. at 15:13
   Permalink

   Kedves Zold!

   Az egyik legjobb barátomnak volt egy ezüstszínű bukólámpás Integrája (valamelyik régi képeket is használó anyagban még “vendégszerepel” is az egyik fotón) így vezettem, szervizeltem és imádtam is kellőképp az említett autót. Ilyen új, most beharangozott Integrát mondjuk tényleg nem láttam még, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. 😀 A CR-Z része amúgy full jogos, bár azt is sokan szeretik.

   Üdv,
   A szerző

Vélemény, hozzászólás?