Hirdetés

VW, Audi és Porsche, avagy roadster három az egyben

Készül a Volkswagen BlueSport - és társai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új sportkocsit készít a VW-csoport, ám az Audinál a névválasztásnál a Renault - csúnyán fogalmazva - beleköphet a levesbe.

Ugyan sok részletet még homály fed, de a Volkswagennél nem csinálnak titkot abból, hogy terveik szerint 2013-ban, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozhat egy középmotoros, nyitott sportkocsi. Internetes források alapján a németek az Abarth még fejlesztés alatt álló modelljének szeretnének konkurenciát állítani, és maximálisan kihasználnák a konszernen belüli márkák szoros kapcsolatát. Ez annyit tesz, hogy nem csak Volkswagen, de Audi és Porsche emblémával is szalonokba kerülne az autó, amely karosszériáját tekintve – a VW esetében – állítólag szoros rokonságot fog mutatni a tavaly Detroitban leleplezett BlueSport roadster-tanulmánnyal. A kiszivárgott hírek szerint a típus a közepes MMB (Modulare Mittel Baukasten) platformra épülne, akárcsak a Golf-méretű VW-k, de mivel ez egy rugalmasan alakítható alap, az Audi és a Porsche szükség szerint megváltoztathatná saját autója paramétereit, például a tengelytávját.

Motorikusan 1,6 literes, benzines, turbós FSI négyhengerest emlegetnek 220 lóerő körüli teljesítménnyel, hozzá hatfokozatú manuális, valamint hétfokozatú DSG automataváltóval. Érdekes módon a leendő sportkocsi legkacifántosabb részlete jelenleg a neve, amely a Volkswagennél maradhat akár BlueSport is, ám a Porschével kapcsolatban egyelőre a meglehetősen komolytalan Baby-Boxster járja, míg az Audi egyenesen ölre mehet a Renault-val, ha tényleg az R4 jelölésben gondolkodik. A franciák egyik legaranyosabb, legsikeresebb kisautóját ugyanis éppen így hívták 1961-1994 között, és nagy valószínűséggel ez a betű- és számkombináció le van védve.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?