Tudtad, hogy vannak újszerű Mercedesek jelentős árelőnnyel?

Fizetett hirdetés

Használt vagy új autó a nyerő? Van egy köztes megoldás is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapigazság, hogy az új autó felára jelentős, az is persze, hogy a használt rizikós. A Mercedes-Benz Certified program kínálata mindkét felvetésre választ ad: újszerű autókat kínál jelentős árkedvezménnyel


Ha autóvásárlásról van szó, jellemzően két tábor létezik: sokan az új autókra esküsznek, melyek esetén biztos az, hogy senki sem gyilkolta azt. Mások épp ellenkezőleg vélekednek, a kedvezőbb ár érdekében szívesen lemondanak az elsőségről, inkább az újkori árnál olcsóbb autót választanak, használtan. A Mercedes-Benz Certified, azaz tanúsított használtautó programja mindkét vevőkört ki kívánja szolgálni, vagy ha úgy tetszik, meg kívánja téríteni.
Hirdetés

Az új autókra vadászókat azzal, hogy kínálatában bár némileg használt, de csakis szigorú feltételek szerint átvizsgált és azoknak megfelelt járművek szerepelnek. Az autókat nem csak átvizsgálják a Mercedes-Benz által szabványosított rendszere szerint specifikusan kiképzett technikusok, ha bármilyen mechanikai vagy esztétikai sérülést találnak, azt eredeti alkatrészekkel és gyári technológiával javítják.
Sarokpont, hogy az autó nem lehet 6 évnél idősebb, 150 ezer kilométernél többet futott, ám ennek például épp nincs nagy jelentősége, ugyanis a Mercedes-Benz Certified autói jellemzően 1-2 évesek és 10-20 ezer kilométert futottak. Az autókhoz nem csak óraállás dokumentáció, hanem annak tanúsítása is jár, hogy azok hiánytalanul részt vettek a gyárilag előírt időszakos karbantartásokon, azaz esetükben a szervizkönyv valóban vezetett elektronikus szervizkönyvet jelent.

A fenti szigorú kritériumokból adódóan garancia is jár a Mercedes-Benz Certified autóihoz.

Egyrészt mobilitási garancia, ami alapból legalább az autó átvételét követő 12 hónapra jár, de az előírt karbantartások elvégeztetésével hosszabbítható. Másrészt teljes műszaki garancia is jár legalább 12 hónapra és 30 ezer kilométerre, de fontos megjegyezni, hogy sok esetben (például 1-2 éves autót vásárolva) a garancia időtartama a fentieknél jóval hosszabb, akár 3 év is lehet.
Segítség a vásárláshoz, hogy bármely, Mercedes-Benz Certified autó kipróbálható, tesztvezethető - előzetes egyeztetés alapján 24 órán belül. Ha van lecserélni kívánt autó, arra méltányos beszámítási árat ígérnek, a különbözet kifizetéséhez pedig finanszírozási ajánlatok is segítségül szolgálnak. A Mercedes-Benz Certified összességében az új autóknál megszokott minőséget és szolgáltatáscsomagot kínál, azokhoz mérten egyértelmű árelőnnyel. Hogy mennyire, azt hamarosan egy konkrét autón keresztül is megmutatjuk, emlékeztetőül pedig alább az a 8 nem mellékes pont, amivel a Mercedes-Benz Certified többet ad, mint amit a használt autóktól megszoktunk.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.07.04. at 19:41
    Permalink

    “1-2 évesek és 10-20 ezer kilométert futottak” Na itt a bökkenő, mert ezekbe a kocsikba az első tulajok évi 30-50ezer kilómétert beletesznek. Egyébként a Weltautós Audikban érdekes módon szintén alig van km.

    • 2019.07.07. at 16:43
      Permalink

      Ezek mind gyári vagy bemutató autók, az első tulaj is a Mercedes (nem is futhatnak többet 10-20 ezernél, ez szabályozva van). Az első tulaj nem adja el 1 évesen 30-40% bukóval.. Weltauto ugyanez a story.

  • 2019.07.07. at 23:41
    Permalink

    A Mercedesnél évente vehetnek a dolgozók elég nyomott áron új autót, és így gondolom nagyobb veszteség nélkül adhatnak túl rajta (Jahreswagen).

    Nyilván ez másként érvényesül egy olyan országban ahol amúgy is C klasse az egyik legnépszerűbb családi autó, mint ahol a 10 évi jövedelemből jön ki egy ilyen verda, de Stuttgart környékén gondolom elég sűrű a Jahreswagen-felhozatal.

Vélemény, hozzászólás?