Autópályás tempóval száguldott az Árpád hídon, jött a büntetés

3 óra leforgása alatt 127 gyorshajtót fotóztak a rendőrök, a negatív csúcstartó 130 km/órával ment

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autópályán még szabályos is lett volna, ám az Árpád hídon komoly bírságot ért a 130 km/órás tempó, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy a járművezető a sebességmérési akció csúcstartója legyen, volt, aki még nála is gyorsabban ment Budapest utcáin.

Az angyalföldi rendőrök még január hetedikén mérték az Árpád hídon áthaladók sebességét, a végeredmény pedig elkeserítő. A kora esti órákban 19 és 22 óra között 127 autót fotózott le a traffipax gyorshajtás miatt, a legsúlyosabb szabálytalanságot ezen időszak alatt a rendőrség közleménye szerint az az autós követte el, aki a megengedett 70 helyett 130 km/órával száguldott át a Dunát átszelő szerkezeten. A szankció természetesen nem maradt el, 78 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki.
Hirdetés
A XIII. kerületi rendőrök mellett a XVIII. Kerületi Rendőrfőkapitányság munkatársai is sebesség-ellenőrzést tartottak január első napjaiban, ők az Üllői és Ferihegyi, repülőtérre vezető szakaszt figyelték. Az akció ideje alatt ebben az esetben 235 gyorshajtót mértek be, közülük kiemelkedik az az autós, aki az 50-es táblával mit sem törődve 102 km/órával hajtott lakott területen belül. A rendőrök átvitt értelemben ezt a mutatványt is díjazták, hiszen 117 ezer forintos közigazgatási bírságot, és 6 előéleti pontot osztottak ki. Egy másik járművezető már a repülőtérre vezető úton, a hetvenes tábla hatálya alatt nem bírt a jobb lábával, ugyanis a traffipax 132 km/órával fotózta le, a rendőrök pedig az előző esethez hasonlóan itt is 117 ezer forintos bírságot szabtak ki, valamint a 6 büntetőpont sem maradt el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?