Visszatér a General Motors Európába! Kitalálod melyik márkával?

6 év távollét után újra értékesít autókat a General Motors a kontinensünkön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A General Motors néhány éve az Opel és a Vauxhall márkák elengedésével lemondott európai érdekeltségeiről, most viszont egy teljesen új arculattal térnek vissza.

Visszatér Európába a General Motors, méghozzá a Cadillac márkával. A GM kizárólag villanyautókat értékesít majd, első körben Svájcban, de a tervek szerint a közeljövőben további öt országban jelenhetnek meg az amerikai márka kereskedései. Ezek közül Svédország és Franciaország számít biztos befutónak, magyar érdekeltségről egyelőre nem beszéltek.
Hirdetés
A GM a tervek szerint 2035-től kizárólag villanyautókat árul majd, így nem meglepő, hogy Európába is egy ilyennel érkeznek. A Cadillac Lyriq SUV a Mercedes és a BMW hasonló méretű típusainak riválisa lesz, a modell indulóára Svájcban 82 ezer franktól indul, ami közel 40 millió forintot jelent. Ezért cserébe 514 lóerős teljesítményt, 102 kilowattórás akkumulátort, és 531 kilométeres hatótávot kínálnak. A tervek szerint az amerikai cégóriás nem áll meg egyetlen márkánál, és a jövőben visszatérhet a Chevrolet is, és komolyan fontolgatják, hogy a Hummer elektromos modelljeit is elhozzák Európába. A globális terjeszkedést jól mutatja a vállalat motorsport programja is, ugyanis a Cadillac márkával idén megmérettették magukat a Le Mans-i 24 óráson, és a tervek szerint a Formula-1-be is beszállnak az Andretti Autosport oldalán.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?