Hivatalos, augusztus 30-án érkezik az Alfa Romeo szuperautója!

A belsőégésű motor hattyúdalaként érkezik nyár végén a valaha volt legkirályabb Alfa Romeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo is belép a villanykorba, de előtte még piacra dobják a valaha volt legdurvább benzines modelljüket: mutatjuk a részleteket!

A Giulia és a Stelvio modellek frissítésének bemutatóján ejtette el a várható szuperautóval kapcsolatos információmorzsákat Jean-Philippe Imparato, a vállalat vezérigazgatója. Augusztus 30-án, a Formula 1 olaszországi futamának hetén mutatkozik be a belsőégésű motor utolsó táncaként a titokzatos újdonság, amely nem véletlenül kelt izgatottságot a gyáriak, a rajongók és a potenciális vásárlók köreiben is. A bejelentéssel egyidőben egy új előzetes fotót is közzétettek, ezt láthatjátok fent, a cikk nyitóképeként.
Hirdetés
Azt már elárulták a modellről, hogy retro stílusjegyeket is találhatunk majd a dizájnban, emögött mi a T33 Stradale előtti tisztelgést sejtjük. Egyes pletykák a 6C elnevezést jósolják, mindezt a korábban már megvillantott hátsó lámpák formájából, amelyek mintha ezt a két karaktert házasítanák össze. Mindez logikus lenne akkor is, ha az újdonság hathengeres motorral készülne, hiszen ezzel tökéletesen követné a korábbi 4C és 8C modellek mintáját.

Ilyen motorja egyébként akad is az Alfa Romeónak, az ikerturbós, 2,9 literes V6 tökéletes megoldás lenne.

Ez az erőforrás a Quadrifoglio modelleket hajtja, a legerősebb változata pedig 540 lóerőt és 600 newtonméteres nyomatékot tud az aszfaltra vinni. Persze az is megeshet, hogy egy ennél grandiózusabb és erősebb megoldásban gondolkoznak az olaszok, ha már ekkora feneket kerítenek a bemutatónak: mindösszesen annyi biztos, hogy a pontos válaszokra még több mint másfél hónapot kell várni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?