A vidékiek idén is spórolhatnak a biztosítóváltáson

A többség mégis nyerhet a kötelező biztosításon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel százezer kalkuláció adatai alapján úgy tűnik, az autósok mégis nyerhetnek az idei kötelező biztosítási díjakon. Kivételnek számítanak a fővárosiak, ők többet fognak fizetni.

Tíz számításból átlagosan hét ügyfél talál kedvezőbb szerződési lehetőséget jelenlegi biztosításánál az idei kgfb-kampányban is - írja a biztoshely.hu. A biztosítási szezon első hat napjának 98 ezer kalkulációja alapján úgy tűnik, hogy az előzetes információk ellenére az idei év az autósok többsége számára mégis kedvezőbb kötelező biztosítást hozhat.
Persze nem mindenkinek. A vidéken lakók vidéki lakcímmel rendelkezők jártak a legjobban az új biztosítási tarifákkal, ugyanis nekik átlagosan 10-12 százalékos díjcsökkentés lépett érvénybe, szemben a nagyobb vidéki városokkal, ahol csak 1-2 százalékos a csökkenés mértéke – foglalta össze a biztoshely.hu szakértője, Markó Anita az elemzés eredményeit. A budapestiek az új tarifák vesztesei. Számukra jellemzően minimum 10%-kal magasabbak lett a biztosítási díjak.
Hirdetés
A szakemberek a biztosítási szezon első hat napjának közel százezernyi, ügyfelek által futtatott kalkulációit elemezték ki, és ennek eredményei alapján jutottak a fenti statisztikai eredményekhez. Bár a felmérés nem teljesen reprezentatív, a nagyszámú kalkuláció közel reális képet ad az idei kgfb szezonról.
Négy biztosító viszi az ügyfelek közel felét
Az eddigi kötési statisztikák alapján egyértelműen kirajzolódik az is, hogy négy biztosító viszi el a piac közel felét. A szerződők 15%-ban az Allianz Biztosítót, 11%-ban az Astra Biztosítót, 10-10%-ban az Aegon biztosítót és a Posta Biztosítót választják. A piac maradék részén tizenegy másik biztosítótársaság osztozkodik. Meglepő az is, hogy a szerződők közel 50 százaléka köt kötelezője mellé casco, vagy lakásbiztosítást, esetleg valamilyen egyéb kötelezős kiegészítő biztosítást a biztoshely.hu adatai szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?