Lágy hibridként is érkezik az év autója: íme az Avenger e-Hybrid!

Elektromos rásegítést kap a Jeep Avenger 1,2 literes francia motorja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem csak villanyautóként és normál benzinesként érhető el a Jeep Avenger, avagy a 2023-as év autója. Mutatjuk, milyen specifikációkkal és mikortól lesz elérhető a lágyhibrid változat.

Egy már jól ismert motort kapott a Jeep Avenger benzines változata, a Stellantis 1,2 literes erőforrását. Eddig azonban ez a motor kizárólag benzinesként volt elérhető, innentől viszont elektromos rásegítéssel, egy lágyhibrid változattal bővül a 2023-as év autójának kínálata. A különböző Peugeot modellekből ismerős, háromhengeres motor az elektromos rásegítéssel is 100 lóerőre, 205 newtonméterre és 11 másodperces 0-100 sprintre képes az Avengerben, ám a gyártó állítása szerint 15 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet.
Hirdetés
A Jeep lágyhibridje ugyanis nem csak egy indítógenerátort és egy 48 voltos rendszert kap, hanem egy 21 kilowattos és 55 newtonméteres, a hatsebességes, duplakuplungos automataváltóba épített villanymotort is. Ezzel 30 km/óráig akár egy teljes kilométerre is képes az autó elektromos üzemben, a városi dugókat pedig könnyedén oldja meg a benzinmotor indítása nélkül. Ebben a változatban mutatkozik be az Open-Air Sky Roof elnevezésű napfénytető is, amely tovább növeli a kis crossover nyújtotta szabadságérzetet. Ráadásul, amíg a benzines változat kizárólag alapfelszereltséggel volt elérhető, a lágyhibrid modell minden felszereltségi szinthez választható. Az újdonság 2023 novemberének végétől lesz rendelhető Európában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?