Pickupot tervez a Peugeot?

Jövő hétre várható a PSA bejelentése egy Európának szánt platós teherautóról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A PSA évtizedek óta nem kínált Európában igazi pickupot, de ez most változhat. A következő hatéves stratégiatervükben lehet egy ilyen is.


A PSA Peugeot-Citroën bár más földrészeknek kínál pickupot, de európai haszonjármű kínálatában nincs ilyen. A legutolsó Peugeot pickup egy régi nagyautó, az 504-es alapjain készült, és 1993-ig árulták. A sorozat amúgy Afrikában és Ázsiában még tovább futott, de Franciaország vidéki részén a helyi gyártású 504 pickupok még ma is szolgálnak. A Peugeot legújabb, a következő hat évre szóló stratégiatervét a következő héten fogja bejelenteni, bizonyos források szerint ebben fog szerepelni egy pickup is. A brit Autocar információja szerint ebben partnere lehet a Toyota vagy a Fiat.
Hirdetés

A legújabb Citroën Jumpy és Peugeot Expert furgonok kidolgozásában a Toyota volt a Partner, de működik még a Fiattal közös Sevel vegyesvállalat is, amiben például a nagyobb Peugeot Boxter és a Fiat Ducato is készül. Az új modell riválisai lesznek a Ford Ranger, az Isuzu D-Max, a Mitsubishi L200, a Nissan Navara és Volkswagen Amarok is. Több részletet az április 5-ei bejelentés után fogunk tudni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:40
    Permalink

    Kíváncsian várom, érdekes vízió a felmelegített töltött káposzta. Szerintem remek lesz, aki értelmes, biztonságos, magas teherbírású alternatívát akar a háromrészes szedán jármű helyett, itt az ésszerű választás.. Jaj, már hallom a kis plázaleopárd csajokat, meg a mimóza- az ilyen bocs, hogy élek típusú művészlelkű férfiakat, úristen, 1 pickup ezzel, hogy kell parkolni?? – Add vissza a jogosítványodat, vagy vegyél még úgy 60 különórát… Egyik megoldás sem szégyen, noha az utóbbi drága, de ha jól megy, nem hal meg +rokkan le senki. A szedán után a pickup az általam leg favorizáltabb autó kivitel.

  • 2017.10.28. at 06:40
    Permalink

    Szinte biztos, hogy egy átemblémázott Hilux lesz. A Fiat miért lenne ebben az esetben partner? Ők is az L200-ast vették át, és lett belőle a Fullback. Korábban volt már rá példa, hogy más emblémával forgalmazták a Hiluxot, még a ’90-es években. Ez volt a VW Taro:

    [url]https://www.google.hu/search?q=volkswagen+taro&client=opera&hs=PjL&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjhp7aUufTLAhUDkiwKHW-EBI0Q_AUIBygB&biw=931&bih=610[/url]

Vélemény, hozzászólás?