Városi villanyautó 5 millió forintért? Már itthon is kapható!

Kicsi, olcsó, kell ennél több? Magyarországra is megérkezett a Cenntro Avantier

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen up valóságos monstrumnak hat a Cenntro kicsi villanyautója, a Avantier mellett, így tényleg a városi közlekedés egyik nagyágyúja lehet, a vételára pedig éppen csak meghaladja az 5 millió forintot.

Manapság nem számít már akkora szenzációnak, ha egy autó hossza eléri az öt métert, csak az elmúlt évben több ilyen modellt is bemutattak. A különlegességet ma már inkább az jelenti, ha egy jármű kicsi, ezt pedig az Avantier igencsak csúcsra járatta, hiszen mindössze 2,98 méter hosszú, 1,48 méter széles, és 1,64 méter magas. A csöppség nem titkolt célja, hogy főként a nagyvárosokban nyújtson alternatívát, ahol az amúgy is túlzsúfolt belvárosban nehéz mutatvány a parkolás.
Hirdetés
Persze nagy csodákra nem kell számítani, ez pedig rögtön az utastérben feltűnik. A mai trendekkel ellentétben ugyanis az Avantier műszerfalára nem került multimédiás képernyő, de azért egy digitális műszeregység jutott a kormány mögé, minden máshol fizikai gombok, és tekerők várnak. A három métert sem elérő hosszából fakadóan minden bizonnyal az sem meglepő, hogy mindössze két ülés került bele, de első ránézésre is süt róla, hogy ezt nem családi vakációzásra tervezték. Azt, hogy a városban érzi igazán jól magát a számok is alátámasztják. A 724 kilogrammos karosszériát egy 30 lóerős villanymotor hajtja, amelynek végsebessége 90 km/óra. Az energia tárolásáról egy 14 kilowattórás akkumulátor gondoskodik, amely maximum 182 kilométernyi hatótávot képes elraktározni, és a gyártó állítása szerint 6-8 óra alatt tölthető fel 0-ról 100 százalékra. Az értékesítés még november utolsó napján elindult, a Cenntro Avantier itthoni listaára 12 500 euró ÁFA nélkül, de az importőr az első 50 autót 10 990 euróért, vagyis nagyjából 4,5 millió forintért kínálja az ÁFA felszámolása nélkül.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?