Mégsem lesz Pécs mellett kínai autógyár?

Kicsit lehűti a kedélyeket a kormánybiztos reakciója a pécsi gyárral kapcsolatban

Futótűzként terjedt a hír, hogy egy új autógyár épülhet Pécs mellett. A feltételes mód azonban nem volt véletlen. Habár a egyes információmorzsák egy kínai autógyár létesítése utaltak, Joó István kormánybiztos tisztázta a helyzetet.

Facebook posztban reagált a Pécs melletti Bicsérddel szóba hozott, kínai autógyárral kapcsolatos feltételezésekre Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója, aki egyben a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztos is. Idézzük a szavait: "A Kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett. Ezzel kapcsolatban a Kormány számos döntést meghozott az elmúlt hónapokban. A híresztelésekkel ellentétben azonban semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán. Egyelőre nem tudunk beszámolni semmilyen Pécs melletti beruházásról. Amennyiben ebben változás lesz, azt haladéktalanul a nyilvánosság elé fogjuk tárni."
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?