Kínszenvedés a 180 km/óra: Dacia Logan 1.5 dCi végsebesség-teszt

Mit tud az Autobahnon az ár-érték bajnok dízel kombi 8 évesen? Íme a videó!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Senki sem kérdezte, az internet mégis megadta a választ: erre képes padlógázon tiporva a második generációs Dacia Logan az 1,5 literes, 90 lóerős dízelmotorral a német autópálya korlátlan szakaszán!

Kérdés sem fér hozzá, hogy az összes Dacia Logan közül a második generációs, dízelmotorral szerelt kombiváltozat alkalmas leginkább a hosszú utazásokhoz, ám Autobahn-fegyvernek aligha lehet nevezni a "román Porschét". Ezt bizonyítja a gyorsulási adat is, a gyári 12,2 másodperc állórajtból 100 km/óráig még egészen korrekt, ám 140 km/óra felett már közel sem ennyire baráti a helyzet. Az alábbi videón is jól látható, hogy ezt a sebességet elhagyva már nem igazán tud dinamikusan gyorsulni az autó, a 173 km/órás, hivatalos végsebesség-adatot közelítve pedig már a hátszél és a szerencse is kell a sikerhez. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hazai, 130 km/órás sebességhatárok mellett jó eséllyel nem jelent majd problémát az autópályákon sem a dízel Logan teljesítménye. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy 8-10 évesen, 200 ezer kilométer alatti futásteljesítménnyel, klímával és érvényes műszakival is 2 millió forint alatt kezdődik a kínálat ebből a típusból a Használtautó.hu keresési eredményeit böngészve.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?