Csiszoltak kicsit a Jaguar villanyautójának formatervén

Ráncfelvarráson járt a Jaguar I-PACE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Karakteresebb formavilággal, még gazdagabb felszereltséggel, új R-Dynamic modellváltozatokkal, valamint kétféle selyemfényű matt karosszériaszínnel frissült a Jaguar I-PACE.

Csak óvatosan nyúltak az I-PACE formájához, a változások az első maszkon kezdődnek, ami mostantól sima felületű, szürke színű. A korábbi fényes fekete rácsmintázatot váltó megoldás egyszerűbb, letisztultabb megjelenést kölcsönöz az autónak, de főleg a villanyhajtásról árulkodik jobban. Ugyanezt a szürke árnyalatot kapják az az első légbeömlőket kívülről keretező függőleges panelek. Az első maszk további újdonsága, hogy immár fekete-ezüst színű rajta a Jaguar logó. Az első lökhárítón és az oldalajtók alsó részén található díszítőbetétek, valamint a hátsó diffúzor mostantól nem feketék, hanem a karosszéria színére fényezettek. Ezekhez a módosításokhoz tökéletesen illik a fekete külső optikai csomag, az R-Dynamic. Az SE felszereltségi szinttől fölfelé mostantól az alapfelszereltség részeként kínált csomag fényes fekete kivitelű maszk- és oldalablak-kereteket, külső tükörházat, továbbá ugyanilyen hátsó típusjelzést tartalmaz. Szintén újdonság az opcióként rendelhető selyemfényű matt karosszériaszín. Ez két új szürke árnyalatot jelent, az egyik az Eiger Grey, a másik a Carpathian Grey nevet kapta.
Hirdetés
A technika nem változott, maradt a 400 lóerős teljesítmény és 696 a Nm forgatónyomaték, amivel 4,8 másodperc alatt van százon az összkerékhajtású I-PACE. A 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátora pedig akár 470 km-es hatótávolságot is lehetővé. Az egyre nagyobb számban fellelhető nyilvános gyorstöltőket használva, 100 kW-os egyenáramú töltőről 15 perc alatt akár 127 km-rel növelhető a modell hatótávolsága. Háromfázisú elektromos hálózatra telepített, 11 kW-os otthoni töltőbox használata esetén óránként 53 km-re elegendő energiát vehet magához az autó, teljes feltöltéshez pedig 8,6 óra szükséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?