Frontális ütközésen az EQA és az EQS SUV: íme a videó!

Vajon van esélye a legkisebb elektromos Mercedesnek a legnagyobb ellen egy balesetben?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes videót tett közzé a Mercedes-Benz: a legkisebb, kereken 2 tonnás villanyautóját eresztette össze frontálisan a 2,75 tonnás EQS SUV óriással, hogy kiderüljön: vajon a kicsi is van olyan biztonságos, mint a nagy?

A német autógyártó szerint ez volt a világ első olyan töréstesztje, amelyben két tisztán elektromos modellt eresztettek egymásnak frontálisan. Az egyik oldalról egy Mercedes-Benz EQA 300 4Matic, a másik oldalról pedig egy Mecedes-Benz EQS 450 SUV 4Matic érkezett, 50 százalékos átfedéssel és 56 km/órás sebességgel. Az eredmény az alábbi videón látható, az összes létező szögből.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.10.17. at 10:11
    Permalink

    Azért aki jól megnézi a videót látszik hogy a kisebbik EQA-nál a tűzfalig hatol be a nagy EQS és a vezető oldali ajtó is megmozdul hátra ahogy az a oszlop is de még épp hogy visszapróbál állni az eredeti poziciójába az ütközés után, a kerék pedig kiszakad.
    Az EQS ezzel szemben a hosszabb ütközési zóna miatt sokkal masszívabban viseli ezt a fél átfedéses ütközést, a kerék sem törik ki, mégha látszólag el is megy az A oszlopáig.
    Tipikus eset mikor a nagyobb súlyosabb suv ha fix tárgynak ütközik akkor is tudnia kell a max terhelést, tehát biztonságosabb.

Vélemény, hozzászólás?