Okosóra alkalmazást mutatott be a Volkswagen

Örülhetnek az Apple okosóra- és VW-tulajdonosok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A VW Amerikában mutatta be a legújabb, Apple Watch okosórára fejlesztett alkalmazását, mellyel az autó számos funkcióit kezelhetjük.


Azok akik újabb Volkswagennel és Apple okosórával rendelkeznek, már-már a Knight Riderben érezhetik magukat. Arra még a technika jelenlegi állása szerint nincs mód, hogy távolról magunkhoz hívjuk az autót, viszont több hasznos funkciót használhatunk az applikációval. Információt kaphatunk például az ablakok, a napfénytető és az ajtók állapotáról, utóbbit távolról nyithatjuk és zárhatjuk is. Meg tudunk jeleníteni továbbá egy térképet, melyen megtekinthetjük az autónk pozícióját és saját helyzetünket is.
Hirdetés

Ha egy nagyobb parkolóban nem tudjuk pontosan, hogy hol állunk, akkor az órával meg tudjuk szólaltatni a kürtöt, és a lámpákat is felkapcsolhatjuk. A szülőknek is hasznos segítséget nyújt az alkalmazás. Az autó sebességadatait távolról figyelhetik, továbbá virtuális kerítést is be lehet állítani, mellyel jól kordában lehet tartani a tini vezetőket, hogy ne menjenek a megengedettnél gyorsabban, illetve messzebb. Az e-Golf tulajdonosok pedig távolról monitorozhatják az akkumulátor töltöttségét, a hatótávot, és a klímát is vezérelhetik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 18:23
    Permalink

    Srácok, ti nem olvastak híreket? A tesztautókat meg csak driftelni viszitek?

    Pedig ebben az évben már egy tucat autó volt amin ezt mind kipróbálhattáttok volna, Iwatch híján az Iphoneotokon…

    “Arra még a technika jelenlegi állása szerint nincs mód, hogy távolról magunkhoz hívjuk az autót,”
    Ó dehogynem, bő egy éve a volvók fűtését pl már be lehet indítani mobilról, az új 7esben pedig még durvább fícsörök jönnek, mint a magától parkolás (https://www.youtube.com/watch?v=0tmCLZOM8kw ).

Vélemény, hozzászólás?