Mit ér a meglepetés ereje? A Ford GT példája alapján sokat

A Ford elárulta, hogy tudta titokban tartani a GT fejlesztését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford GT sikeréhez az is hozzájárult, hogy sokáig nem lehetett tudni, hogy jön. Fejlesztői éjszaka, titokban és egy pincében tervezték.


A detroiti Autószalon egyik, ha nem a legnagyobb sztárja volt a Ford GT. Szemben a kiállítás másik csillagával, a Honda NSX-szel, a Ford érkezéséről alig volt infónk, az is csak kevéssel a tényleges bemutató előtt. A Ford felfedte a GT megszületésének körülményeit az Automotive News-nak, eszerint a titkolózás nagyon is tudatos volt, így látták garantáltnak a sikerét.
Hirdetés
A hatásos belépőhöz a tervezés már két év elkezdődött, első körben egy viszonylag kis létszámú csapatot válogattak ki a tervezéshez. Az autón dolgozókat feleskették a titoktartásra, zömében éjszaka foglalkoztak a GT-vel és még a családjuknak sem árulhatták el, mivel töltik az idejüket. Csak a tesztelés fázisában vitték ki az autót a már említett pincéből és csakis hétvégén, akkor pedig még a hivatásos lesifotósok sem dolgoznak. Így tudták sokági titokban tartani, és így sikerült az, hogy egyetlen kémfotó sem jelent meg róla.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?