Kómában tartják Schumachert, állapota súlyos

Bukósisak nélkül esélytelen lett volna Schumacher

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Schumacher nagy sebességgel ütközhetett, s ha nem visel bukósisakot, a hétszeres F1-bajnok minden bizonnyal belehal a síbalesetbe. Sérülései komolyak, állapota válságos, kómában tartják.


Miként arról beszámoltunk, súlyos síbalesetet szenvedett a hétszeres F1-bajnok német Michael Schumacher. A 44 éves legenda vasárnap délelőtt Franciaországban síelt fiával, pályán kívül elesett, fejét egy sziklához vágta, tudatánál volt, de zavarodott elmeállapotban, amikor helikopterrel egy grenoble-i kórházba szállították. Az orvosok súlyos koponyasérülést diganosztizáltak. Schumi agyvérzést kapott és kómába esett.
Hirdetés

És bukósisak nélkül meghalt volna - mondták hétfőn a doktorok. "Michael Schumacher komoly sérüléseket szenvedett, állapota kritikus. Ha nem viselt volna sisakot, most nem lenne itt a kórhában" - nyilatkozta Jean-Francois Payen professzor hozzátéve, hogy a sérülés súlyosságát figyelembe véve nem kis sebességnél történhetett a baleset.
Egy másik professzor, Stephan Chabardes - a részleteket érthetően titkolva - elmondta, hogy Schumacher vélhetően fejének jobboldalával ütközött a sziklának. "Zaklatott volt, a kérdésekre nem reagált, nem mutatott normális neurológiai reakciókat." Az ex-pilótát először Moutiers-be vitték, s csak később, már eszméletlen állapotban szállították át a jobban felszerelt grenoble-i intézménybe. Agyát megműtötték, mesterséges kómában tartják, második operációt nem hajtottak végre, várják, mit hoznak a következő órák. Felesége, Corinna hivatalos közleményben mondott köszönetet az orvoscsoportnak és a Schumacher életéért szorítóknak világszerte. Több régi és aktív F1-pilóta is kifejezte jókívánságait. Azt még nem tudni, mennyi esélye van a túlélésre, és nyilván azt sem, felépülése mennyi időt vesz igénybe. Michael Schumacher január 3-án lesz 45 éves, ha odafönt is így akarják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?