Fenekéről híres az új McLaren

A nyújtott fenekű McLarenek új példánya mutatkozott be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hagyománya van a McLarennél a nyújtott hátsójú modelleknek, most ezek sora bővült egy 600 lóerős példánnyal, mely különleges külső és belső megoldásokkal érkezett.


Különös hagyomány a McLarennél a farhosszabbítás, a '90-es évek közepére vezethető vissza, amikor az F1 GTR versenyautót hatékonyabbá alakították. Csak a fenekét 64 centivel hosszabbították meg a jobb légellenállás és aerodinamika érdekében, ami radikális változás volt. Az F1 GTR "Longtail" számos versenyt nyert, mai napig a legfontosabb eredményeiknek tartják, ezért amikor lehet, megemlékeznek róla, így született meg az új 600 LT.
Hirdetés

Az LT a Longtail elnevezés rövidítése, a 600 pedig a teljesítményre utal lóerőben. Bár alapja, az 570S Coupe sem volt gyenge, a 600 lóerőre húzott 3,8-as V8-as blokkal még veszedelmesebb lett. Pláne, ha hozzávesszük, hogy 96 kilóval lett könnyebb az alap autónál, így összesen 1247 kilót kell mozgatnia a turbós motornak. Nem lenne Longtail nyújtott far nélkül, bár a változás nem radikális, szemmel láthatóan hosszabb a hátsó lökhárító. Bent is kicsit más, az ülések a Sennából érkeztek, karbonszálas műanyagból készült vázaik kilátszanak, csak ott párnázták, ahol fontos. Gyártását erősen korlátozzák, még nem tudni hány darab készül, azt azért elárulták, hogy egy évnél tovább nem tervezik gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?