Ukrán busz balesetezett éjjel a reptéri úton, lejött a teteje

8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg a magasságkorlátozóba rohant emeletes buszban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ukrán rendszámú emeletes autóbusz tegnap késő este rohant a sokszor kamionokat is megállító magasságkorlátozó kapuba a ferihegyi repülőtérre vezető úton, ám ilyen szörnyű baleset talán még nem történt ott.


Egy hét sem telt a múlt heti, mint azóta kiderült, nem csak a 9 halálos áldozat és a sofőr vezetés, előzés közbeni Facebook Live adása miatt szörnyű, hanem azért is kérdéseket felvető baleset óta, mert az a sofőr jogosítvánnyal, autója műszaki vizsgával sem rendelkezett. Most pedig itt egy újabb elég szörnyű tragédia. Ahhoz már csak-csak hozzászoktunk, hogy a ferihegyi repülőtérre vezető úton beszorul egy-egy kamion a Felsőcsatári úti magasságkorlátozó alá - ezzel több órára járhatatlanná téve a gyorsforgalmi utat -, ám most

az MTI információi szerint ukrán rendszámú emeletes turistabusz olyan sebességgel rohant az acél korlátozónak, hogy az gyakorlatilag leborotválta a tetejét.

Hirdetés

Az autóbuszon 48-an utaztak, közülük mindössze 10 ember úszta meg a balesetet, vélhetően mind alul, hátul ültek, míg 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg, 4 embert a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsból. A számok a rendőrség hajnali közleménye szerintiek. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.
A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével ismét zavartalan - reméljük, hogy huzamos ideig nem történik újabb baleset, bár ez egy kissé hiú ábrándnak tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.29. at 09:19
    Permalink

    Sajnos korábban is történt már ott súlyos baleset. Akkor haláleset is történt:
    http://hvg.hu/itthon/20060226busz

    Ez az egyik “legérdekesebb” hely Budapesten. A “magasság korlátozó oszlop” alacsonyabban van, mint az aluljáró magassága. A buszvezető azt látja, hogy elfér az aluljárónál. Utána megy tovább kifelé és elhiszi, hogy megfelelő magasságú az oszlop. Aztán jön a darálás…

    Valószínűleg itt is ez történt. Anno az volt a magyarázat, hogy azért kellett “jobban rögzíteni az oszlopot”, mert már sokszor megrongálta más jármű… Ezen lassan el kellene gondolkozni!!!

  • 2018.05.29. at 10:29
    Permalink

    Nincs ezeken a buszokon olyan spéci GPS navigáció, amiben szerepel naprakészen az utak magasságkorlátozása (kapuk, aluljárók, alagutak, stb.), és ha a busz egy olyan ponthoz közeledik, ahol a megadott paraméterek szerint nem fér át, akkor sípol, jelez, figyelmeztet?

    Ez annyira alap kellene, hogy legyen szerintem. Még akkor is, ha éppen nincs folyamatban navigálás.

Vélemény, hozzászólás?