Hamarosan az űrbe is mehetsz egy Maybach kényelmét élvezve

A Maybach új projektje teljes luxusban vinné az űrbe az utasokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csalás, nem ámítás: a Maybach kitalálta, miként lehet az autóik belterének luxusszínvonalában kijutni a Föld légteréből, ráadásul a Space Perspective startuppal karöltve meg is valósítják a tervet.

Hamarosan űrtúrákat is szervez majd a Maybach, méghozzá a Space Perspective startuppal közösen. A luxusautókat gyártó cég által szervezett túrák EQS-transzferrel indulnak majd egy hidrogén meghajtású űrballonhoz, amelyek hat személy befogadására képes, nyomásszabályzott, kabinszerű kapszulákat visznek fel 30 kilométer magasba. Ha ez a magasság elsőre nem tűnik soknak, akkor íme egy érdekes adat: összehasonlításképp a személyszállító repülőgépek legnagyobb engedélyezett repülési magassága 12 kilométer. A kabinok belterét a Maybach modellek színvonalában rendezik be, lényegében prémium nappalikat építenek, ahol az utasok szabadon járkálhatnak az utazás során. A túra két órán át tartó emelkedéssel kezdődik, majd az utasok újabb két órát lebegnek a föld görbületét fényképezve, végül pedig további két óra alatt térnek vissza közénk, mindezt rakéták és őrült G terhelés nélkül, teljesen karbonsemleges módon.
Hirdetés
A kabinok belsejében a luxus SUV legdrágább VIP üléseihez hasonló fotelekből, hatalmas ablakokon át élvezhető a kilátás, ekkora üvegfelületeken át még sohasem lehetett az űrbe tekinteni korábban. Minden kabin rendelkezik bárpulttal, élő növényekkel és fürdőszobával is. A nappalit a Space Perspective tervezte meg, ám a képeken még csak az előzetes tervek láthatóak, a túrák indulásáig valószínűleg még tovább tökéletesítik majd a belteret a Maybach tervezői is.

A legszebb az egészben, hogy ez nem csak egy elborult koncepció, amiből jó eséllyel semmi sem valósul meg: már az első utakat szervezik a kollaboráció keretei között.

A tesztek jelenleg is zajlanak, az első fizetett űrjárásra pedig 2024-ben kerül majd sor, ülőhelyenként 125 ezer dollárért. Ez hazai valutára átszámolva nagyjából 45,6 millió forintnak felel meg a jelenlegi árfolyamon, mindemellé a magyarországi jelentkezőknek még az Egyesült Államokba is el kell jutni valahogy. Így nyugodtan kijelenthető, hogy az űrben is csak az tapasztalhatja majd meg a Maybach-élményt, akinek a földi halandók közt is futja a luxusmárka autóira.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?