Itthon az első villany-SsangYong, mutatjuk az árát!

A Torres EVX csak most mutatkozott be, de már itthon is beárazták

Belsőégésű motorral is izgalmas a Torres formaterve, ám az elektromos verzión csavartak még egyet, így egy robusztus, mégis modern autó született, amelynek már a magyar árait sem övezi titok.

Csakúgy, mint benzinmotoros testvére, a Torres EVX sem apró termetű jószág, hiszen 4,72 méter hosszú, 1,89 méter széles, 1,72 méter magas, így egy hangyányival nagyobb mint a benzines, a tengelytávja viszont ugyanúgy 2,68 méter. A hasonló dimenziók ellenére viszont képtelenség lesz összetéveszteni a kettőt, hiszen az EVX-en nincs hagyományos hűtőmaszk és a fényszórói is más megjelenést kaptak. Hátul több a hasonlóság, viszont a lökhárító más dizájnt kapott, és a kipufogó is nyilvánvalóan hiányzik róla.
Hirdetés
Az utastérből száműzték a háromkijelzős megoldást, és a helyét két, egyaránt 12,3 colos képernyő váltotta fel, így az EVX-ben a klímát is középen lehet állítgatni, hiszen fizikai gombokból az indítón és a vészvillogón túl nem sokat találni a műszerfalon. Összességében a belső tér letisztultabb lett, erre pedig a váltókar eltűnése is rájátszik, amelynek helyét az egyre divatosabb kapcsoló megoldásra cserélték, hiszen itt csak egy irányváltó szükséges Teljesítmény szempontjából a Torres EVX erősebb, mint a már ismert kivitel, hiszen 207 lóerős villanymotorral kínálják, amely 339 newtonméter nyomaték leadására képes. A végsebessége 175 km/óra, és 8,11 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára. A WLTP ciklus szerint 462 kilométeres hatótávot ígér az autó (vagy városban 635-öt), az energia tárolásáért pedig egy 73,4 kilowattórás BYD Blade akkumulátor felel.
Hirdetés
Alapesetben a Torres EVX 15 999 000 forintos árral nyit, de az állami támogatással az aksi kapacitása miatt 4 millió forintos kedvezménnyel is hazavihető. Ráadásul a márka biztos a dolgában, hiszen 7 év vagy 150 ezer kilométer általános garanciát ad, az akkumulátor esetében viszont 10 év vagy 1 millió kilométer a jótállási idő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?