Még mindig a Yaris Cross Európa kedvenc Toyotája

A Toyota Crossovere még mindig nagyon népszerű, minden ötödik eladott Toyota Yaris Cross volt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint fél millió autót adott el csak 2023 első felében a Toyota, ebből majdnem minden ötödik Yaris Cross volt, de a Yaris és a C-HR is nagyon népszerű volt, mondani sem kell, a villanyosított verziókban.

2023 első félévében közel 540 ezer autót értékesített a Toyota Európa-szerte, ebből több mint 75 százalékot valamilyen villanyosított jármű jelent. A legnépszerűbb modellnek továbbra is a Yaris Cross számít, amiből 104 564 fogyott, melynek 95 százaléka hibrid volt. Nem sokkal maradt el mögötte a hagyományos Yaris sem a maga 87 850 értékesített példányával, viszont ennek "csupán" nyolcvan százalékában dolgozott villanymotor is.
Hirdetés
Szintén jól fogyott a C-HR és a Corolla család is: előbbiből közel 65 ezer, utóbbiból kis híján 50 ezer talált gazdára az európai piacon. Jól fogyott még a RAV4 és az Aygo X is, hiszen mindkét modellből nagyjából 40-40 ezer példányt adott el a Toyota, de a Corolla szedán és a Corolla Cross magában is összehozott 30, illetve 20 ezer körüli számokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?