Ez lesz a Buick jövője?

A Wildcat koncepcióautó a bizonyíték rá, hogy mind egy villanyautó, mind egy Buick lehet izgalmas

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új videót tettek közzé a Buick Wildcat elektromos sportkupéról, így talán reménykedhetünk, hogy egyszer tényleg meg is valósul a sorozatgyártása.

Az elektromos autók ugyan viszonylag unalmas, guruló befőttesüveghez hasonló járművekként indultak, de ma már lehet azért találni olyan izgalmas dizájnú modelleket a zéró emissziós autók között, amik az autórajongók szívét is megdobogtatják. Ez utóbbi a Buicknak már a belsőégésű motoros korszakban sem ment igazán, így talán tőlük vártuk a legkevésbé, hogy a villanyautók mezőnyét felrázzák egy agresszív kinézetű sportkupéval.
Hirdetés
Márpedig ez történt, legalábbis egy koncepció erejéig. A Wildcat tanulmány tavaly szeptemberben mutatkozott be, azóta sok információt sajnos nem hallottunk róla. Most viszont egy imázsfilmben bukkant fel újra, amit a szúrt ki. Bár animált videóról van szó, rendkívül élethű benne a Wildcat. Először egy garázsba sétál be egy hölgy, ahol korábbi Buick modellek sorakoznak - köztük a Regal, ami az Opel Insignia átemblémázott változata. Mindegyiknek ég az első fényszórója, de ahogy a főszereplő elhalad mellettük, egyeséval kialszanak. Mindezt úgy is felfoghatjuk, hogy a Buick jelzi: szakítani szeretne a korábbi dizájnnyelvezetével.
Hirdetés
Ez sikerül is, hiszen a Wildcat, ami egy külön teremben parkol, teljesen friss stílusirányzatot képvisel. Nemcsak a Buicknál, de általánosságban az összes autógyártónál sem láthattunk még a Wildcathez hasonló kinézetű villanyautót. A Buicknak tehát sikerült bebizonyítani, hogy túl tudnak lépni az egyszerűen funkcionális, átlagos megjelenésen. Sajnos azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy a Wildcat sorozatgyártásba kerül-e, valamint ha igen, akkor az itt látottakból mennyi marad meg. Ahogy azonban a Carscoops felfedezte, az első fényszórókat vékonyabbra rajzolták ebben a videóban, mint a korábban bemutatott tanulmányon. Ez akár azt is jelentheti, hogy a Buick még mindig aktívan foglalkozik a Wildcattel, és végül tényleg piacra dobják. Emellett nem kizárt az sem, hogy a korábbi stílussal erőteljesen szakító Wildcaten látott dizájnelemek más Buickokon köszönnek majd vissza a jövőben. Sajnos az Opel modelljeit ez már nem fogja érdemben befolyásolni, hiszen az már a Stellantis-csoport tagja, de remélhetőleg ők is tudnak majd egy ennyire
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?