Soros hathengeresre cserélheti a V8-at a Dodge Charger?

Akkor már inkább a villany? V8 nélkül jöhet a következő benzines Charger!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hivatalos információk szerint kizárólag villanyautóként él tovább a Dodge legendás izomautója, ám a pletykák szerint a valóság még szomorúbb. Állítólag az elektromos mellett egy soros hathengeres változat is készül, két turbóval.

A Dodge már tavaly megerősítette, hogy nem lesz többé benzines Charger, ám azóta a konkurencia már több lépést is tett a régimódi motorok fenntartása felé. A Chevrolet Camaro új generációja is benzines marad, a Ford pedig nemrég mutatta be a valaha volt legerősebb Mustangot, természetesen azt sem kell konnektorba dugni. Emiatt lehet értelme a Dodge háza tájáról érkező pletykáknak, miszerint ők is kihátrálnak a tavaly beharangozott teljes villanyosításból, legalábbis egyelőre.
Hirdetés
Közel sem ideális azonban a kiszivárgott elképzelés, amelyre a Motor1 csapata figyelt fel a Mopar Insiders beszámolójában. A legfrissebb információk szerint a kizárólag elektromosnak ígért Charger Daytona modellmnév mellett ugyanis a különálló Charger is megmarad a kínálatban, ám a legerősebb motor a jó öreg V8 helyett egy jelenleg a Jeep Grand Wagoneer orrából ismerős, 3,0 literes, turbós erőforrás lenne, amely 510 lóerő leadására képes. Mindezt persze fenntartásokkal kell kezelni, hiszen nem hivatalos forrásból származik az információ. A Motor1 megkeresésére azonban a Dodge szóvivői amellett, hogy nem kommentálták a pletykákat, a tavalyi kijelentésük megerősítésétől is elzárkóztak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?