170 km/óráig nyomta a Škodának éjjel a trafi előtt

Audi, Škoda és egy öreg Megane: íme a Bács-Kiskun vármegyei gyorshajtók múlt heti szégyenfala

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat 1345-en lépték át a traffipaxok előtt Bács-Kiskun vármegyében. November utolsó hetéhez képest ez jelentős visszaesés, ám egyes közlekedők most sem fogták vissza magukat. Mutatjuk a legfelháborítóbb fotókat!

A jelenlegi szabályozás szerint Magyarországon a gyorshajtóknak minimum 39 000 forintos közigazgatási bírságot mellékelnek a fényképük mellé. Ennél jóval többet, 117 ezer forintot fizethet annak az Audinak a sofőrje, aki Tataháza belterületén 97 km/órával közlekedett az 50 km/h helyett.
Hirdetés
Ugyanekkora bírságra számíthat annak a 2002 és 2009 között gyártott Renault Megane-nak a tulaja, aki az 53-as számú főúton hajtott 159 km/órával a megengedett 90 km/óra helyett. Az autó értékéhez mérve azonban sokkal komolyabbnak hat az említett 117 ezer forint, van egy olyan sejtésünk, hogy ennek az autónak a tulajdonosát jobban megviseli majd az azonos összegű büntetés. A legkomolyabb bírságot azonban egy az 5-ös főúton, éjjel, a csúszós utakon száguldozó Škoda üzembentartója kapja majd. A megengedett 90 km/óra helyett 172 km/órával hajtott el az autó a sebességmérő előtt a Rendőrség közleménye szerint, igaz, a mellékelt fényképen csak 170 km/órát olvashatunk. Bár természetesen arról nincsenek pontos információink, hogy kié a képen látható autó, mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ez a típus kiemelt népszerűségnek örvend a céges flották körében
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?