Íme a teljes mértékben orosz gyártású villanyautó, úgy is néz ki

Az autóipar legérdekesebb formatervei között is kiemelkedő az új, orosz villanyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagy nyugati autómárkák kivonulásával Oroszországban legfeljebb a kínai villanyautók közül lehet válogatni. Ez hamarosan megváltozik, ugyanis az oroszok bemutatták a saját szerzeményüket, amelyre elég csak ránézni, és rögtön tudni, honnan jött.

Az oroszok hajmeresztő dolgokra képesek ha autózásról van szó, elég csak megnézni az interneten fellelhető bármely oroszországi közlekedési incidensekből álló összeállítást, vagy éppen a Garage54 munkásságát. Ám míg ezek főként a szórakoztatást szolgálják, addig az Amber EV névre keresztelt villanyautót halálosan komolyan gondolják az oroszok, ha pedig a Tesla túlszárnyalása volt a cél, bizonyos mértékben már sikerült is, hiszen a képeken látható villanyautó még a Cybertruck abszurditását is felülmúlja.
Hirdetés
A helyzet komikumát tovább fokozza, hogy a most bemutatott autó nem csupán egy koncepció, hiszen jelen állás szerint már 2025-ben elkezdik a sorozatgyártását a kalinyingrádi üzemben, ahol a háború előtt BMW, Ford, Kia és Hyundai modellek is készültek. Azonban hiába van már a híresztelések szerint ennyire előrehaladott állapotban a modell életútja, a technikai adatokról semmit sem tudni, így jótékony homály fedi a hatótávot, a hajtásláncot, vagy éppen a töltési kapacitást is. Akárhogy is, az információk szerint a az összes alkatrészt Oroszországon belül gyártják majd, illetve természetesen az összeszerelést is a saját határaikon belül végzik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?